Prilagodba pristupačnosti

Luka Ražanac u novom ruhu: Završena sanacija glavnog lukobrana i gata

Nakon mjeseci intenzivnih radova, završena je sanacija glavnog lukobrana i gata u luci Ražanac. Ovaj značajan projekt, koji obuhvaća dio rive uz prometnicu te 75 metara dug lukobran i 30 metara dug gat, sad nudi ugodno mjesto za šetnju i druženje uz more, pružajući dodatnu sigurnost za plovila lokalnog stanovništva.

Sanacija je bila neophodna zbog  izloženosti luke jakim burama i valovanju, što je kroz vrijeme uzrokovalo značajna oštećenja. Problematična područja uključivala su podmorski zid, gdje je nastalo niz podlokavanja i kaverni, kao kameni nadmorski dio, poklopnice, kameno popločanje partera te parapetni zid izgrađen od kamena. U ranijim zahvatima glavni mul i dio gata dobili su betonsku završnu podlogu, koja je sad zamijenjena izvornim kamenim pločama, vraćajući im autentičan izgled. Hodna ploča uz sam rub lokalne prometnice sanirana ja na način da se uklonila  ispucala betonska površina te je izvedena nova betonska ploča prosječne debljine 20 cm koja se povezala s postojećom pločom putem perfo- sidra.

Vrijednost projekta iznosi 952.725,86 eura s PDV-om, a isti je sufinanciran sredstvima  Županijske lučke uprava Zadar, resornog ministarstva i Općine Ražanac. Izvođač radova bila je zajednica ponuditelja Stipčević d.o.o. Zadar i Kali gradnja d.o.o. Kali., dok je projekt napravio Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željko Čirjak.

 

 

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati