Prilagodba pristupačnosti

Sanacija glavnog mula u luci Privlaka

Završeni su radovi a sanaciji oštećenja podmorskog i nadmorskog dijela glavnog mula u luci Privlaka. Riječ je o projektu vrijednom 3.619.272,50 kn s uključenim PDV-om koji je započeo sredinom listopada 2021.g.

Radovi na  sanaciji glavnog mula duljine 85 m i širine 10,5 m, obuhvatili su čišćenje i uklanjanjem nesolidnih dijelova postojećih plombi, podbetoniranje podmorskog zida te izvedbu nove AB obloge. Nadmorski dio zida se od početnih 6, odnosno 10 m duljine od korijena zatvorio izvedbom proširenja od armiranog betona. U ostatku po obodu cijelog mula, na glavi i s obje strane izvela se armirano betonska obloga debljine do 35 cm, na novim temeljima. Uklonile su se nesolidne kamene preklopnice te zamijenile novima, a ostatak je presložen. Nova armirano betonska ploča partera izvedena je na način da služi kao prilagodna rampa za spoj mjesne prometnice i manipulativno prometne plohe gl. gata. Hodna ploča je betonirana dekorativnim betonom svijetlije boje kako bi postigla izgled sličan kamenom opločenju. Cijelom dužinom pomorskog zida (prema zapadu), na dnu u peti zida izvodi se kameni nabačaj odnosno prizma za zaštitu od podlokavanja.  Postavljeni su  energetski razvodni ormari namijenjeni za opskrbu brodova električnom energijom i vodom te nove bitve od lijevanog željeza.

Predmetne radove izvela je tvrtka P.G.P. d.o.o. iz Zagreba, dok je nadzor nad istim proveo Ured ovlaštenog inženjera građevinarstva Željko Čirjak. Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Republike Hrvatske u iznosu od 1.000.000,00 kn, Općine Privlaka  u iznosu od 1.000.000,00 kn, a ostatak potrebnih sredstava osigurala je Zadarska županija i Županijska lučka uprava Zadar.

U sklopu projekta također je saniran i drveni  mul koji se nalazi u luci Privlaka. Radove vrijedne 319.062,50 kn s PDV-om izveo je Obrt Metalobrada iz Zadra te su isti financirani isključivo sredstvima Županijska lučka uprava Zadar.

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati