Prilagodba pristupačnosti

U prvom tjednu studenog dovršeni su radovi na sanaciji lukobrana i mola u luci otvorenoj za javni promet Vinjerac, Zadarska županija. Radovi su započeli u svibnju 2020. godine, a izvođač je bila renomirana tvrtka za izvođenje pomorsko građevinskih radova Akropolis d.o.o. iz Splita. Radovi su izvedeni sukladno glavnom projektu sanacije izrađenom od strane Ureda ovlaštenog inženjera građevinarstva Željko Čirjak, dipl. ing. građ., koji je ujedno vršio i uslugu stručnog nadzora. S obzirom da je predmetni mul austrougarskog porijekla, odnosno kulturno dobro, radovi su izvedeni s posebnim oprezom te sukladno konzervatorskim uvjetima.

Gat, odnosno lukobran koji su bili predmetom sanacije, imaju funkciju prihvata i priveza brodica i brodova, istezališta te zaštite luke. Zatečeno stanje mula i lukobrana ukazivalo je na narušenu stabilnost i nosivost iz razloga što su se s vremenom realizirala razna oštećenja. 

Cijeli zahvat sanacije osigurao je stabilnost i nosivost konstrukcije, a samim time i sigurnije korištenje vezova i prometa unutar luke. Projekt je sufinanciran od  strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Zadarske županije i Županijske lučke uprave Zadar, a  vrijednost izvedenih radova iznosi 3.491.473,63 kn s PDV-om.

Image
Radno vrijeme

Radno vrijeme od 07:00 sati i traje do 15:00 sati.


Rad sa strankama je svaki radni dan od 08:00 do 13:00 sati


Dnevni odmor koristi se u vremenu od 11:00 do 11:30 sati