Preko istezališta u Jazinama spojit će se šetnica uređene obale

Iduće godine nastavlja se uređenje uvale Jazine preko prostora gradskog škvera malih brodova za kojeg koncesiju ima SRD Zubatac.

Županijska lučka uprava Zadar dobila je od Županije iznos od 135.000 kuna za izradu projektne dokumentacije koja se već radi u D&Z, arhitektonskoj tvrtki koja je radila projektnu dokumentaciju i za prethodne tri faze uređenja Jazina.

U ovoj fazi će se spojiti dvije već uređene obale šetnicom, širine četiri metra, koja će se izgraditi preko istezališta. Brodovi će se spuštati u more dizalicom, kao u marini.

- Tako smo se dogovorili sa SRD Zubatac, koje je pristalo na projekt uređenja, rekao nam je Marinko Slavić, ravnatelj Županijske lučke uprave. On se nada kako bi se s uređenjem još sto metara obale, koja će biti spoj od uređenog dijela kod Veslačkog do obale koja ide uz parkiralište kod Lipotice, moglo nastaviti u idućoj godini. 

U projektu uređenja Jazina, kojeg provodi Županijska lučka uprava, ostao je neuređen dio obale od dna uvale pa Obalom kralja Tomislava do Peglice.

Taj dio uređenja uskladit će se s projektom kanalizacije, odnosno radovima na crpnoj stanici, kako se ulazna cesta na Poluotok ne bi dva put pretvarala u gradilište, ističe Slavić.

Kad se završi projekt uređenja Jazine, na kojeg je ravnatelj Županijske lučke uprave jako ponosan jer je taj atraktivni prostor godinama bio zapušten, građani će dobiti novu šetnicu koja će povezati dvije obale u cijelosti.