Pomorski fakultet u Rijeci dodijelio zahvalnicu Županijskoj lučkoj upravi Zadar

Rijeka – Pomorski fakultet najstarija i najznačajnija visokoškolska znanstvenoistraživačka ustanova u Hrvatskoj, a ujedno je i jedna od ustanova s najvećom tradicijom obrazovanja na riječkom Sveučilištu koja svoje korijene vuče iz 1866. godine – istaknula je na jučerašnjoj sjednici Fakultetskog vijeća te ustanove rektorica prof. dr. Snježana Prijić Samaržija.

 

Riječ je o svečanosti kojom je Pomorski fakultet obilježio svoj dan, ali i blagdan Svetog Nikole, zaštitnika pomoraca. Dodajući kako je Pomorski fakultet danas sastavnica na koju je Sveučilište iznimno ponosno, rektorica je spomenula da taj fakultet broji gotovo dvije tisuće studenata na pet preddiplomskih i jednako toliko diplomskih studija, a kao jedan od značajnijih iskoraka te ustanove apostrofirala je suradnju s gospodarstvom.

 

Dekan Pomorskog fakulteta izv. Prof. dr.sc. Alen Jugović dodjeljuje zahvalnicu Županijskoj lučkoj upravi Zadar za doprinos razvoja Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, promicanje njegova ugleda i ostvarenu stručnu suradnju