Dovršeni radovi na uređenju obale kod Veslačkom doma - Uvala Jazine

Radovi vrijedni 3,3 milijuna kuna, koliko je uloženo u uređenje dijela obale u uvali Jazine kod Veslačkog kluba dovršeni su, čime je Zadar dobio još jednu šetnicu.

Riječ je o projektu koji su zajedno proveli Zadarska županija, Grad Zadar i Županijska lučka uprava, a završetak radova prigodnom rječju označili su gradonačelnik Božidar Kalmeta i župan Stipe Zrilić. Prošle je godine uređen donji dio uvale koji je godinama bio u katastrofalnom stanju. Zbog uređenja bilo je potrebno na pojedinim mjestima produbiti dno na dubinu od dva metra, a ukupna duljina bijelim kamenom uređene šetnice sada iznosi 110 metara. 

Širina popločane rive iznosi četiri metra, a poslužit će i kao vez za brodice.

- Ovaj dio uvale Jazine godinama je bio u katastrofalnom stanju. Predstoji nam sada još uređenje istezališta, dijela uvale Jazine u kojem naši građani već tradicionalno uređuju svoje brodice. Dogovoreno je da se i ovdje napravi  riva, ali da se za potrebe ovog malog škvera nabavi dizalica pomoću koje će se brodice dizati i spuštati u more, istaknuo je Kalmeta najavljujući nove radove na uređenju "Vrata grada". Tako bi već na jesen trebala započeti gradnja dviju precrpnih stanica za otpadne vode.

Kalmeta se pohvalio i raspisivanjem natječaja za izradu UPU projekta "Vrata grada". Svi ti projekti imaju svrhu da nam Zadar bude još ljepši, turistički prihvatljiviji, a sve je jasno u funkciji otvaranja novih radnih mjesta, zaključio je Kalmeta dok je župan Zrilić najavio radove na trećoj fazi uređenja Jazina već na jesen.